Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aplikacja na androida do oglądania anime po polsku.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemasz. *nwm czy to dobry dział , jeżeli nie to proszę moda o wrzucenie do działu Android myślę jednak , że bardziej się przyda tu niż w tamtym dziale ze względu na fanów tej kategorii aplikacji*

Nwm czy ktoś zauważył ale wyszła bardzo fajna i dobra aplikacja na androida do oglądania anime w naszym języku.

(choć ma parę bugów jak oglądanie w pionie)

Nazywa się ona Shinden Anime zresztą jest twórców tejże strony z anime i korzysta z zasobów jej.

Tu parę ss jak wygląda :

gr7n.png

6sar.png

a9r0.png

38a7.png

Aplikacja jest jak by w fazie beta.

Link do aplikacji:

https://play.google.com/store/apps/details?id=istaristudio.shindenanime&hl=pl

Ps. Ss i aplikacje testowałem tylko na Sgs3 więc nwm jak działa na innych.

Link do aplikacji na Windows Phone: 

http://www.windowsphone.com/pl-pl/store/app/anime-shinden-video/a3e71b94-cc87-4a3e-8d12-9e1208b1a159

*od Conor29134

@Edit (Starsza APK:) macie tu download APK który znalazłem gdzieś na necie:

http://www86.zippyshare.com/v/kSZo340K/file.html

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/9ec9f12a8c87f76974f402ea28bda574273c8ddb4d38b334e5ba726fec073084/analysis/

Nwm czy działa...

(Nowsza APK:)

https://www.dropbox.com/s/r10st0ygnmymclj/myanimeapp-release.apk?dl=1

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/294c9bc9389f5db34d6fec155ad6095df6f5f50b87480c62077932e7d93ff8c9/analysis/1435957942/

Tak samo, nwm czy działa...

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak dla mnie zajebista :3 Czegoś takiego szukałem od dawna, filmiki są w dobrej jakości wszytko czytelne. Oczywiście like :)

Bywalec
Opublikowano

Przecież na przeglądarce można spokojnie oglądać tak jak na kompie.

Aplikacja ogólnie ciekawa i przejrzysta.

Opublikowano

@up zależy kto jaki ma telefon. np co niektórzy niewiedzą jak na androidzie 4.0+ oglądać anime bo ta wersja już flash playera nie obsługuje

albo ew. ktoś ma za słaby telefon na odpalanie w przegladarce

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

@up zależy kto jaki ma telefon. np co niektórzy niewiedzą jak na androidzie 4.0+ oglądać anime bo ta wersja już flash playera nie obsługuje

albo ew. ktoś ma za słaby telefon na odpalanie w przegladarce

czyli twierdzisz, że da się oglądać bez flash playera?

@top

pobieram apke, ale na screenach zapowiada się fajnie

1361453243-U739101.png

Opublikowano

@up tak da sie z html 5

domyslnie na takich przeglądarkach jak dolphin browser hd ma

Komp:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, jestem twórcą aplikacji w wersji na Androida i jestem mile zaskoczony że ktoś jednak używa tej aplikacji i nie zalega w odmętach google play. Aplikacja ciągle się rozwija - właśnie dodaliśmy opisy anime oraz możliwość zaznaczania obejrzanych anime. Trawają pracę nad możliwością oglądania offline.

W dalekich planach jest pełna integracja z MALem, oraz stworzenie wersji na iOS jednak narazie to musi zaczekać na lepsze czasy ;)

Chciałbym odpowiedzieć na niektóre wątpliwości o ile można:

-Dlaczego ta aplikacja powstała? Wszystko można obejrzeć w przeglądarce obsługującej HTML5.

*Nie każdy odtwarzacz wspiera tą technologię. Głównie jednak aplikację stworzyłem w oszczędności czasu. Zanim udało mi się znaleść na liście anime interesujący mnie tytuł, przeczytać recenzję, oraz w razie ciekawości wejść na MAL/Takuni po więcej informacji mijało nawet czasami po ładnych parę minut. Nie wspomnę już o uporczywym działaniu flasha oraz przeklikiwaniu wszystkich odtwarzaczy w poszukiwaniu "tego jedynego".

Jeżeli ktoś miałby jakieś propozycję bądź mnie poprostu ochrzanić jestem otwarty na wszelką krytykę xD

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Up@ jak dla mnie aplikacja świetna ;-).

Było pare bugów ale ostatnio weszła aktualizacja i wszystko naprawiła.

Można by było dodać zakładke z news'ami na shinden a także jak to jest na stronie , wyszukiwarke po kategoriach.

Ps. Może sie skuszę i jako pierwszą apke na googlu , kupie.

Komp:

Opublikowano

Witam, jestem twórcą aplikacji w wersji na Androida i jestem mile zaskoczony że ktoś jednak używa tej aplikacji i nie zalega w odmętach google play. Aplikacja ciągle się rozwija - właśnie dodaliśmy opisy anime oraz możliwość zaznaczania obejrzanych anime. Trawają pracę nad możliwością oglądania offline.

W dalekich planach jest pełna integracja z MALem, oraz stworzenie wersji na iOS jednak narazie to musi zaczekać na lepsze czasy ;)

Chciałbym odpowiedzieć na niektóre wątpliwości o ile można:

-Dlaczego ta aplikacja powstała? Wszystko można obejrzeć w przeglądarce obsługującej HTML5.

*Nie każdy odtwarzacz wspiera tą technologię. Głównie jednak aplikację stworzyłem w oszczędności czasu. Zanim udało mi się znaleść na liście anime interesujący mnie tytuł, przeczytać recenzję, oraz w razie ciekawości wejść na MAL/Takuni po więcej informacji mijało nawet czasami po ładnych parę minut. Nie wspomnę już o uporczywym działaniu flasha oraz przeklikiwaniu wszystkich odtwarzaczy w poszukiwaniu "tego jedynego".

Jeżeli ktoś miałby jakieś propozycję bądź mnie poprostu ochrzanić jestem otwarty na wszelką krytykę xD

czy ta aplikacja będzie zawsze darmowa?

finalrender.png

Opublikowano

czy ta aplikacja będzie zawsze darmowa?

Jeżeli chodzi o wersję na Androida, oczywiście zawsze będzie można ją pobrać za darmo. Jeżeli ktoś nie ma dostępu do google play wystarczy że zgłosi się do mnie a wyślę w miarę nowy plik APK do instalacji.

@Smaczek

Niedługo powinna być aktualizacja karty "nowości sezonu" która już jest dosyć przestarzała i nieaktualna.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Aplikacja ciekawa i bardzo przydatna jak dla mnie bo nie zawsze chce mi się siedzieć przy kompie i oglądać anime, a tak biorę tableta i odpalam,ale czasami denerwuje mnie właśnie to ,że gdy oglądam to na tablecie to napisy są zrobione zbyt nisko i ich nie widzę.

Opublikowano

@Etaus

Pracuję obecnie nad tym błędem. Niektóre urządzenia z Androidem nie chowają tzw. "belki" na dole przez co mamy zawężony obraz i nie widzimy napisów. W obecnej chwili najszybszy sposób na naprawienie tego błędu jest włączenie "Zewnętrznego odtwarzacza" w ustawieniach.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Test:

Komórka : HTC ONE

Prosił bym o naprawienie Bleach, ponieważ niektóre odcinki na sibnet są wrzucone i nie działają.

Po za tym pięknie wszystko działa lecz, przy danych internetowych szybko internet idzie.

I możecie zrobić podobną aplikacje lecz z mangą ^^

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@up co masz zbugowane ?

mi wszystko pięknie działa

Komp:

Opublikowano

Prosiłbym o podanie informacji z czym ma pan problem i o ile nie dotyczy nie działających odtwarzaczy lub wzmacniania się filmów postaramy się to możliwie jak najszybciej naprawić.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@smaczek

A zrobicie też taką aplikacje lecz do mangi? Było by naprawdę super, dużo pobrań by było.

Opublikowano

@KingVegeta

Oczywiście, nie ma najmiejszego problemu. Za parę godzin aplikacja powinna być już dostępna także w Holandii.

@smaczek

A zrobicie też taką aplikacje lecz do mangi? Było by naprawdę super, dużo pobrań by było.

Niestety w obecnej chwili nie planujemy wydania mangi. Od początku stworzenia tej aplikacji chcieliśmy aby użytkownicy mogli zapoznać się z prawdziwymi tytułami anime a nie jedynie "czymś" co jest serwowane przez kanały telewizyjne i nazywane "najlepsze anime".

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...